REST API koppeling

Mailchimp marketing API koppeling

Voor een klant met een grote webshop kregen we de vraag of het mogelijk was om het totale klantenbestand van hun webshop naar MailChimp te synchroniseren inclusief de interessegebieden van de klant.

Mailchimp marketing API koppeling
Device mockups voor

Wat hebben we gedaan

Automatische verzendlijsten

In Mailchimp is het mogelijk bepaalde verzendlijsten te maken. Zo kun je gerichte nieuwsbrieven sturen naar klanten met inhoud die voor de klant relevant is. Heeft een klant bijvoorbeeld meerdere keren een product uit categorie X besteld, dan is het mogelijk deze klanten een nieuwsbrief te sturen waar categorie X speciaal naar voren komt.

Groot aantal ontvangers

Door het zeer grootte klantenbestand (40.000+ klanten) liepen we al gauw op tegen de API limiet op van MailChimp, daarom was het noodzakelijk de synchronisatie via een batchopdracht naar MailChimp te sturen. Het ledenbestand van de webshop wordt elke nacht automatisch gesynchroniseerd met MailChimp. Nieuwe klanten worden automatisch in MailChimp geplaatst, klanten die aangeven geen nieuwsbrief meer wensen te ontvangen wordt automatisch uitgeschreven in MailChimp en op de webshop wordt dit ook automatisch in het klantenprofiel opgeslagen.